Tutkimukset ja raportit

Ohjelmisto- ja e-business ry edistää myös alan tutkimusta ja koulutusta.
Tutustu alaa koskevaan tutkimukseen ja raportteihin!

State of SaaS 2020

Miltä näyttää Suomen B2B SaaS-kenttä vuonna 2020? State of SaaS -tutkimuksen tulokset on nyt julkaistu. Tutkimukseen osallistui 123 alan yritystä ja tulokset on ladattavissa sekä suomeksi että englanniksi. State of SaaS 2020 -tutkimuksen toteuttivat yhteistyössä Ohjelmisto- ja e-business ry ja Vendep Capital.

Lataa tutkimuksen tulokset

Datakatsaus: Isojen kotimaisten verkkokauppojen teknologiat vuonna 2020

Ohjelmisto- ja e-business ry on selvittänyt yhteistyössä North Patrolin kanssa, mitä verkkokauppa-alustateknologioita Suomen suurimmat yritykset käyttävät. Tutkimuksessa analysoitiin 299 verkkokaupan käyttämä teknologia. Valintakriteereinä olivat, että verkkokauppaa harjoittavan yrityksen liikevaihdon täytyy olla yli miljoona euroa ja verkkokaupassa tarjolla kohtuullisen kokoinen valikoima.

Lue lisää

Suuri verkkokauppa-alustaraportti 2020

Suuri verkkokauppa-alustaraportti 2020 antaa kiinnostavaa tietoa niin alustan valintaa tai vaihtoa miettiville verkkokauppiaille kuin verkkokauppojen kehittäjille. Raportti perustuu suomalaisille verkkokauppiaille tehtyyn kyselytutkimukseen. Tänä vuonna kyselyyn vastasi 508 kauppiasta.

Lue lisää

Digibarometri – Datalla potkua bisnekseen!

Viime vuonna Suomi menetti 22 maan digivertailussa ykköspaikkansa Norjalle ja sijoittui toiseksi. Pystymmekö tänä vuonna kirimään takaisin terävimpään kärkeen, vai viekö paikan joku muu? Mikä on digitaalisen markkinoinnin tila Suomen elinkeinoelämässä tällä hetkellä?

Lue lisää

Software Industry Survey

Suomen ohjelmistoala jatkaa kasvuaan, käy ilmi tänään julkaistuista Ohjelmistoyrityskartoituksen tuloksista. Vuotuinen suomalaisen ohjelmistoliiketoiminnan kehittymistä ja ohjelmistoyritysten näkymiä analysoiva kartoitus toteutettiin nyt 20. kerran.

Lue lisää

Verkkokauppa Pohjoismaissa

Verkkokauppa Pohjoismaissa –raportti tarjoaa pohjoismaisen näkökulman, sisältää monipuolista tietoa ja keskittyy fyysisten tuotteiden verkkokauppaan.

Lue lisää