19.12.2017 Vastaisku headhuntereille
Aika: 19.12.2017, 08:30-11:00
Paikka: The Cock, Fabianinkatu 17
Osaajapula ohjelmisto-osaajista on saanut headhunterit liikkeelle, ja ohjelmistokehittäjien puhelimet käyvät kuumana.

-Miten pystyisimme paremmin huolehtimaan siitä, että avainpelaajamme ovat sitoutuneita juuri meihin?
-Millaisista asioista yritysuskollisuus koostuu, ja mitkä asiat pitävät juuri meidän kehittäjät yritykseemme sitoutuneina?
-Miten rakennamme systemaattisesti sellaista yrityskulttuuria, joka vahvistaa meille tärkeimmän pääoman eli ihmisten luottamusta ja sitoutumista yritykseemme?

“Vastaisku headhuntereille” aloittaa omistaja-arvon kasvattamiseen liittyvän seminaarisarjan. Seminaarisarjan tavoitteena on pureutua eri näkökulmista omistaja-arvon kasvattamiseen. Seminaarisarjan keskiössä tulee vahvasti olemaan ohjelmistoyrityksille tärkein pääoma: ihmiset, jotka mahdollistavat yrityksemme menestymisen.

Agenda 19.12.2017

8.30 – 9.00 Aamupala tarjolla

9.00-10.30
* Alustus omistaja-arvon kasvattamisen seminaarisarjalle – Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry & Tiina Mäkinen, Saranen Consulting
* Mistä rakentuu yritysuskollisuuden vahva perusta – Kulttuuri on kuningas – yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka
* Töistään liekeissä oleva jengi saa ihmeitä aikaan – Case M-Files, toimitusjohtaja Miika Mäkitalo

Puhujat

Miika_Makitalo

Miika Mäkitalo

Toimitusjohtaja, M-Files Corporation

Miika Mäkitalo on ollut M-Filesin toimitusjohtajana yli viisi vuotta, ja tuona aikana yritys on kasvanut 40 hengestä yli 400 henkeen ja liikevaihto kasvanut 4 miljoonasta eurosta 40 miljoonaan euroon. Maailman johtavat markkinatutkimuslaitokset kuten Gartner ja Forrester ovat rankanneet M-Filesin alansa yhdeksi maailman johtavaksi toimijaksi. Kasvunopeuden ja teknologian ohella M-Files on saanut useita tunnustuksia organisaatiokulttuurista ja johtamisesta. Miika on nimetty vuoden yritysjohtajaksi vuonna 2015, vuoden nuoreksi johtajaksi ja vuoden nuoreksi teknologiajohtajaksi 2016. Koulutukseltaan hän on tuotantotalouden tohtori. Miikan mielestä johtamisen tavoitteena on sytyttää organisaatio saavuttamaan suuria asioita ja muuttamaan maailmaa.

191217-vastaisku-headhuntereille-panu-luukka

Panu Luukka

Yrityskulttuurimuotoilija, Leidenschaft Oy

Panu Luukka on intohimoinen paremman suomalaisen työelämän evankelista. Panulle parempi työelämä ja paremmat työpaikat eivät tarkoita aikuisten päiväkoteja pallomerineen ja keppijumppineen, vaan merkityksellistä työtä ja esimerkillistä johtamista. Panun viestin mukaan hyvän työpaikan kehittämistä ei tule nähdä säästöhankkeena (vähemmän sairaspoissaoloja, pienempi vaihtuvuus jne.), vaan erityisesti tuottavuutta parantavana toimintana. Toimintana johon jokaisen yrityksen on kilpailukykynsä nimissä panostettava 100 prosenttisesti.

Työkokemuksensa kautta Panu on päässyt kurkistamaan Suomen, Euroopan ja Yhdysvaltojen parhaiden työpaikkojen johtoryhmiin ja takahuoneisiin. Niistä kokemuksista Panulle on syntynyt selkeä näkemys siitä, mikä yrityskulttuureissa ja johtamisessa toimii ja mikä ei.