7.6.2017 Jäsenilta: Työntekijästä osakas?
Aika: 07.06.2017, 16:30-21:00
Paikka: Katajanokan Kasino / Kenraalisali. Laivastokatu 1, 00160 Helsinki

16.30 Kahvit
17.00 Ohjelma

Jäsenilta

Kesäkuun jäsenillassa käydään läpi herkkää aihetta: Pitäisikö työntekijät ottaa (pien)osakkaiksi, miksi / miksi ei, jos otetaan niin valikoidut henkilöt vai mahdollisuus kaikille ostaa itsensä sisään? Pohdittavia kysymyksiä on myöskin hinnoittelu, takaisinosto-oikeus, mahdollisuus lainoittaa osake-ostoa,

Puhujat

jasenilta_0706_kimmo_rasila

Kimmo Rasila

Illan isäntä

Illan isännäksi olemme kutsuneet hallituskonkari Kimmo Rasilan, jolla on yli 15 vuoden kokemusta aiheesta. Kimmo toimii mm. Sulava, Nixu, Procomp, Heeros, Kuntien Tiera ja Apped hallituksissa ja on aiemmin toiminut mm. Vaadin, Sysart, Boardview, GIA, Artekus, OpusCapita, WM-data/Logica ja Xenetic hallituksissa, joissa näitä kysymyksiä on pohdittu ja useita henkilöstölle suunnattuja anteja on tehty matkan varrella, osa onnistuneesti ja osasta opittu.

rami_korhonen

Rami Korhonen

Henkilöstöanti osana IT-yhtiön kasvustrategiaa

IT-konsulttiyhtiö IWA teki vuonna 2016 henkilöstöannin, jonka myötä yli neljännes antiin oikeutetusta henkilöstöstä osti yhtiön osakkeita ja liittyi IWA:n omistajakaartiin. Henkilöstöannin tavoitteena oli sitouttaa yhtiön avainhenkilöitä pitkäjänteiseen yhtiön kehittämiseen. Esityksessään IWA:n CEO & Co-Founder Rami Korhonen kertoo miten anti toteutettiin, mitä prosessista opittiin ja millainen vaikutus henkilöstöannilla on ollut firman kehitykseen.

Rami Korhonen toimii CEO & Co-Founder roolissa nopeasti kasvavassa IT-konsultointiyhtiössä IWA:ssa. Hän on toiminut 19 vuoden ajan ohjelmistoalalla ja ollut IWA:n ohella kanssaperustajana Small Planet ja Playmysong startup-yhtiöissä. IWA toimittaa asiakkailleen kivenkovia digitaalisia ratkaisuja. Yhtiön asiakkaat hankkivat siltä web- ja mobiilipalveluiden kehitystä, palvelusuunnittelua ja palveluiden operointipalveluita. IWA:n yli 40 hengen tiimille on kertynyt osaamista erityisesti kiinteistö- ja rakennusalalta, startup-maailmasta ja julkishallinnon tuotannoista.

Jurka Rahikkala

Osakeomistuksen motivoiva vaikutus - Totta vai tarua?

Vaadin on käyttänyt henkilöstön suoraa osakeomistusta sitouttamiskeinona yrityksen perustamisesta (v. 2000) lähtien. Millaisia vaikutuksia tällä on ollut motivaatioon tai pysyvyyteen? Paljonko omistusta pitää olla, että sillä on vaikutusta? Entäs mahdolliset negatiiviset lieveilmiöt?

Jurka Rahikkala, Founder and COO at Vaadin, working towards making Vaadin the most used technology for building web apps for business. In addition to working with wide range of business, leadership and technology related topics at Vaadin, Jurka Rahikkala is finalizing his PhD thesis about top management’s role in software cost estimation at the University of Turku.

Jarkko Kyllönen

Juridinen ja verotuksellinen kehys aiheeseen

Jarkko Kyllönen on erikoistunut yksityishenkilöiden ja yritysten välittömän verotuksen verokysymyksiin ja avustaa sekä koti- että ulkomaisia asiakkaita mm. yhtiörakenteen suunnittelua ja muutoksia sekä henkilöstön sitouttamista koskevissa asioissa.

Joni Paananen

Juridinen ja verotuksellinen kehys aiheeseen

Joni Paananen on yritysjärjestelyiden, sekä yhtiö- ja sopimusoikeuden kokenut asiantuntija, joka on toiminut mainittujen oikeudenalojen asiantuntijatehtävissä yli 10 vuoden ajan.