6.9.2017 Jäsenilta: Opi toimimaan oikein journalistien ja median kanssa
Aika: 06.09.2017, 17:00-20:00
Paikka: HKI / TRE

Helsingin tilaisuus MOW Mothership of Work / Stargate, Porkkalankatu 22, Ruoholahti

Järjestämme livelähetyksen Tampereella Leonidas Oy:n tiloissa osoitteessa Hämeenkatu 16 a 11. Haluatko toimia isäntänä/emäntänä jossain muussa kaupungissa? Lähetä meiliä milja@ohjelmistoyrittajat.fi

6.9.2017 jäsenillassa käsitellään yrittäjille mielenkiintoista aihetta: Miten ohjelmistoyrittäjä voi toimia menestykkäästi journalistien kanssa yhteistyössä saadakseen medianäkyvyyttä? Haluaisitko saada uutismedian kiinnostumaan yrityksestäsi? Tervetuloa kuulemaan taloudesta ja tekniikasta kirjoittavien toimittajien vinkit siihen, miten yrityksesi voi ylittää uutiskynnyksen, miten uutisointiin voi vaikuttaa ja miten suhteita mediaan kannattaa ylläpitää.

Puhumassa Helsingin Sanomien, TIVI:n, Talouselämän, Kauppalehden ja Tekniikka&Talouden journalisteja. Toimittajat vastaavat puheenvuoroissaan kaikkiin kysymyksiin mitä yrittäjillä syntyy toimituksellisesta mediasta.

Puhujat

elina_lappalainen_0

Elina Lappalainen

Talouselämä & Kauppalehti

”Siinä missä pääomasijoittaja investoi startuppeihin rahaa, taloustoimittaja investoi aikaansa ja uskottavuuttaan, ja toimii mediatilan portinvartijana.”

Elina Lappalainen on Talouselämä-lehden toimittaja, joka seuraa kasvuyrityksiä, peliteollisuutta ja teknologia-aiheita. Hänet tunnetaan myös tietokirjailijana (Syötäväksi kasvatetut 2012 ja Pelien valtakunta 2015). www.elinalappalainen.fi

marko_junkkari

Marko Junkkari

Helsingin Sanomat

Marko Junkkari on Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimittaja, joka työskentelee nyt lehden feature-osastolla. Hesarissa hän on ollut vuodesta 1997 – aluksi taloustoimittajana, jonka seuranta-alueena olivat teknologiayhtiöt. Sittemmin hän on ollut taloustoimituksen uutispäällikkö ja esimies sekä politiikan toimituksen esimies. Kun talouden ja politiikan toimitukset yhdistettiin vuonna 2012, Junkkari veti talpol-toimitusta vuoden 2015 syksyyn asti. Sen jälkeen hän on ollut toimittajana eri puolilla lehteä muun muassa pääkirjoitustoimituksessa. 

”Olen pomona ja toimittajana nähnyt kaikki mahdolliset tavat – sekä hyvät että huonot – joilla yritykset ja muut tahot ovat lähestyneet toimitusta näkyvyyden toivossa.  Kerron mieluusti siitä, miten homma toimisi molempien kannalta paremmin.” 

tero_lehto

Tero Lehto

Tekniikka & Talous

Tero Lehto on Tekniikka&Talous-lehden toimittaja, joka seuraa tietotekniikka-alan lisäksi erityisesti teollisuuden digitalisaatiota sekä teknologiayritysten työelämän ilmiöitä. Hän kirjoittaa Alma Talentissa myös Metallitekniikka-lehteen, Kauppalehteen, Mikrobittiin ja Tiviin. Hän on työskennellyt 15 vuoden toimittajan urallaan aiemmin 3T- ja Tietokone-lehdissä.

”Usein on harmittanut, että opettavat kokemukset jäävät jakamatta, kun ei ole osattu toimia median kanssa.”

mikko_torikka

Mikko Torikka

Tivi

Mikko Torikka on Tivi ja Mikrobitti -lehtien päätoimittaja. Hän on toiminut aikaisemmin Talentumilla mobiili- ja tabletjulkaisuista vastaavana kehitysjohtajana sekä useissa journalistisissa tehtävissä.

Toimittajan kanssa asioidessa tulee muistaa, ettei toimitus ole yrityksen markkinointikanava. Journalisti tekee työtään ensisijaisesti omille asiakkailleen eli lukijoille.