31.3.2020: Kuinka SaaS-yritys muotoillaan rahoitus- tai myyntikuntoon (online)
Aika: 31.03.2020, 14:00-16:30
Paikka: ONLINE

Ohjelma

Kuinka SaaS-yritys muotoillaan rahoitus- tai myyntikuntoon, Sami Miettinen | Translink Corporate Finance

Kun tulevaisuudessa siintää ajatus rahoituskierroksesta tai exitistä, on valmistautuminen aloitettava hyvissä ajoin. Aivan kuin tuote, myös yritys, voidaan palvelumuotoilla houkuttelevammaksi.

Nyt ei kuitenkaan puhuta perinteisesti firman laittamisesta myyntikuntoon, vaan vaikuttamisesta myös siihen, mihin viiteryhmään sijoittaja tai ostaja yrityksen laittaa eli minkälaisella tarinalla firmaa kaupataan. Tätä tarinaa on kyettävä tukemaan datalla, esimerkiksi keskeisten metriikoiden ja niiden kehittymisen osalta.

Konkreettisemmin kyse on siitä, miten yritys saadaan sijoitettua valuaatiokertoimen näkökulmasta oikeaan vertailuryhmään. Myyntipuhe ei tässä riitä, vaan yrityksen on toiminnan ja lukujen valossa tuettava valittua rahoitus- tai myyntitarinaa. Siksi myös työ on aloitettava riittävän aikaisin.

Siitä SaaS-klubia tulee kouluttamaan Translink Corporate Financen Sami Miettinen, joka päivätyökseen valmistelee mm. SaaS-yrityksiä myynti- ja rahoituskuntoon, sekä hankkii ostajan tai rahoittajat. Sami tunnetaan myös neuvottelutaidon sanansaattajana. Hänen ja Juhana Torkin Uusi Neuvotteluvalta (WSOY)-kirja on saanut erinomaisen lähdön. Samia voi myös seurata mm. YouTubessa #neuvottelija-kanavalla.


Case Nordic ID: vähän erilainen SaaS

Nordic ID on First North -listattu tavaravirtojen seurantaan ja kaupan itsepalveluratkaisuihin erikoistunut teknologiayritys. Vuonna 1986 perustetun Nordic ID:n juuret ovat viivakoodi- ja RFID lukulaitteiden kehittämisessä, mutta taustalla on iso muutos kohti ohjelmisto- ja tilauspohjaista liiketoimintaa eli meille tuttua SaaSia. Siitä ja Nordic ID:n tarinasta meille tulee kertomaan Ratkaisupalvelut-liiketoiminnan johtaja (ja johtoryhmän jäsen) Juuso-Kustaa Lehmuskoski.

Aikataulu

Koulutus järjestetään online klo 14-16.30.

Puhujat

Sami Miettinen

Partner, Translink Corporate Finance Oy

Miettinen toimii Partnerina Translink Corporate Finance Oy:ssä, joka on osa 600 hengen corporate finance -yhteenliittymää, joka toteuttaa Pohjoismaissa noin 35 yrityskauppaa vuosittain. Samin kirja Uusi neuvotteluvalta (WSOY) on ollut talous & business -kategorian suosituin äänikirja syksyllä 2019. Sami isännöi #neuvottelija-podcastia ja on koulutukseltaan KTM ja MBA.

Juuso-Kustaa Lehmuskoski

Vice-President, Nordic ID

Lehmuskoskella, Nordic ID:n Palvelut ja ratkaisut –liiketoiminnan johtaja (KTM), on laaja kokemus B2B-palveluiden kehittämisestä, kaupallistamisesta ja myynnin strategian toteuttamisesta. Hän on ollut johtoryhmän jäsen vuodesta 2018. Lehmuskoski on ollut kehittämässä digitaalisen laskentatoimen palveluita ja vastannut useista palveluiden kehitys- ja kaupallistamisprojekteista.