28.4.2020: SaaS-yrityksen tärkeimmät metriikat ja kuinka niitä lasketaan tehokkaasti
Aika: 28.04.2020, 14:00-16:00
Paikka: ONLINE

Ohjelma

SaaS-yritystä johdetaan datalla, mutta mitä metriikkoja tulisi seurata ja miten niiden laatu varmistetaan. Jokainen lienee huomannut, että mitä useammasta järjestelmästä lukuja katsoo, sitä suurempi ero niiden välillä tuntuu olevan. Nopeaan kasvuun päässeen tai siihen tähtävään yrityksen päätöksenteossa juuri nopeus on valttia, ja niinpä datan pitää olla kunnossa. Muuten ajetaan äkkiä kaseikkoon. Erityisen kriittistä hyvä kasvu-, talous- ja kassaennustaminen on nousukiidossa eli kun (sijoittajien) rahaa poltetaan enemmän kuin ehditään tienaamaan.

 

Kouluttavassa osuudessa paneudutaan keskeisiin SaaS-metriikoihin ja siihen, kuinka niiden pohjana olevaa dataa kannattaa kerätä ja lukuja laskea, jotta johto voi luottavaisin mielin tehdä päätöksiä metriikoiden perusteella. Kouluttajana toimii kansainvälisesti kokenut CFO Niko Laine, joka rakentaa omaa SaaS-startupia Kaliforniassa juuri näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja on siten ehkä yksi parhaista aiheen osaajista maailmassa.


Case: Leadoo (Interactive Ads AI)

Poikkeuksellisen nopeasti myyntinsä vauhtiin saanut Leadoo on yksi Talouselämän vuoden 2020 lupaavimmista startup-yrityksistä. Aiheesta yrityksensä näkökulmasta on puhumassa myös Leadoon CEO Mikael da Costa.

Puhujat

Laine

CFO Niko Laine

Niko Laineella on 20 vuoden kansainvälinen talousraportoinnin ja rahoituksen työura Luxemburgissa, Suomessa, USA:ssa ja Sveitsissä. Niko on työskennellyt CFO:na ja advisorina usealle startup-yritykselle, ja on erikoistunut SaaS-yritysten metriikkaan, talousraportointiin ja tulosennustamiseen. Calqulaten toimitusjohtaja ja co-founder vuodesta 2019.

da Costa

CEO Mikael da Costa

Mikael on Leadoo Marketing Technologiesin toimitusjohtaja, jolla on pitkä kokemus myynti- ja markkinointitehtävistä. Hän on johtanut yhtiönsä LeadooMT:n 16 kuukaudessa nollasta 63 henkilöön sekä kerännyt yhtiölleen 3 miljoonan euron rahoituksen. LeadooMT on valittu arvostetussa Global Startup Awardseissa 5 finalistin joukkoon. Yrityksellä on toimipaikat Helsingissä, Tukholmassa ja Lontoossa.