26.4.2018 Suuri rahoitusilta – rahoitusratkaisuja kasvuyrityksille
Aika: 26.04.2018, 16:30-21:00
Paikka: Ravintola Sipuli
banneri_rahoitusilta_1600x550_logonauha_v2

Rahoitusratkaisuja kasvuyrityksille

Rahoitusmahdollisuudet kehittyville softayrityksille ovat monipuolistuneet valtavasti viime vuosina. Tarjolla on erilaisia joukkorahoitusmuotoja ja lainoja perinteisempien enkeli-, seed-, VC ja pankkirahoitusten lisäksi. Suuressa Rahoitusillassa meille eri rahoitusmuotoja esittelee kunkin rahoitusmuodon edustaja. Esityksissä he käyvät läpi edustamansa rahoitusmuodon ensisijaista toimitapaa, kohderyhmää, rahamääriä, mahdollisuuksia ja rajoituksia.

Illan rahoitusmuodot ja esittäjä:

Enkelirahoitus (Torsti Tenhunen)
Seed-rahasto (Superhero Capital)
Joukkolainat (Vauras)
Osakeantien järjestelyt (Innovestor)
Venture Capital (OpenOcean)
Pankkirahoitus (Nordea)
Euroopan Investointipankin lainat (Grannenfelt Finance)
Private Equity (Vaaka Partners)
Pörssilistaus (Alexander Corporate Finance)

Illan aikataulu:

Yhdistyskokous 16.30-16.45
Jäsenillan ohjelma alkaa klo 17.00
Taukotreenin vetää Cuckoo Workout
Artic15 -sijoittajatapahtuman pitch.
Ohjelman jälkeen ruokailu viineineen.

Puhujat

Torsti Tenhunen

FiBAN

Enkelirahoitus

Torsti Tenhunen has 19 years of entrepreneur, leadership and angel investor experience in digital service business, marketing communication and corporate strategy. As an angel investor he has made over 20 investments, 2 exits and 1 IPO.

Juha Ruohonen

Partner Superhero Capital

Seed Capital

Juha is the founder of Supehero Capital, a Helsinki-based seed fund investing int b-to-b software startups. He has 20 years of experience as a founder, CEO and investor for high-growth startups in the areas of software, hardware, optics and medical devices.”

Ville Urpilainen

Vauraus Suomi Oyj

Joukkolainat

Ville Urpilainen vastaa Vauraus Suomi Oyj lainapuolen myynnistä ja kehityksestä. Hänellä on vuosien kokemus rahoitusalalta sekä Suomesta, että ulkomailta. Hän on toiminut pitkään muun muassa Handelsbankenin palveluksessa.

Tommi Äijälä

CEO & Co-founder at Innovestor Oy

Osakeantien järjestäminen

Patrik Backman

Managing Partner at OpenOcean

Venture Capital

Patrik Backman toimii OpenOceanin toimitusjohtajana ja osakkaana. OpenOcean sijoittaa alkuvaiheen ohjelmistoyrityksiin Euroopassa, A kierroksissa. Patrik on operatiiviselta taustaltaan MariaDB tietokantayrityksen perustaja, sekä aikaisemmin MySQL johtoryhmän jäsen.

Vesa Riihimäki

Head of Startup & Growth Business Unit in Nordea Finland

Rahoitusratkaisuja kasvuyrityksille

Vesa has worked in Nordea since 1989. First 11 years in Finance Companies leading different business units and also being responsible of development of eServices for Finance Companies. Next 10 years Vesa headed several product areas in Nordic Transaction Banking and was business responsible for Corporate Netbank deliveries. Now last 8 years he has headed different Corporate Branches.

Kirsi Larkiala

Board Executive, Grannenfelt Finance Oy & Fintech Finland ry

Rahoitusratkaisuja kasvuyrityksille

Kirsi Larkiala on tehnyt pitkän uran pohjoismaisissa pankeissa finanssialan ylimmässä johdossa yritys-ja investointipankkitoiminnoissa sekä Transaction banking (Cash management , Trade Finance, Supply Chain Financing, Leasing, Securities)  -toiminnoissa ja hänen vastuullaan olevat liiketoiminta-alueet on rankattu säännöllisesti asiakkaiden toimesta markkinan ykköseksi useiden eri rating-talojen toimesta.

Jaakko Niemelä

Alexander Corporate Finance Oy

Pörssiin listautuminen

Jaakko Niemelä (KTT) toimii Alexander Corporate Finance Oy:n toimitusjohtajana. Jaakolla on yli 20 vuoden kokemus pääomamarkkinoista ja corporate finance -liiketoiminnasta.

Viime vuosina Alexander Corporate Finance on toiminut pääjärjestäjänä useiden suomalaisten yritysten listautumisissa sekä listattujen ja listaamattomien yritysten rahoitusjärjestelyiden neuvonantajana.

Panu Vuorela

Partner Vaaka Partners

Private equity

Panu liittyi pääomasijoittaja Vaaka Partnersiin vuonna 2007, mutta pääomasijoittamiseen hän tutustui ensi kerran vuonna 1999 Piilaaksossa – silloin aikaisen vaiheen teknologiayritysten parissa. Hän on myös ollut ohjelmistoyhtiö Navicoren toimitusjohtaja.

Tällä hetkellä Panu vetää Vaakan hanketiimiä neljässä yhtiössä: Solitassa, Kh-Kiinteistöpalveluissa, Tietokeskuksessa ja Evoltassa.

Eeva Grannenfelt

Grannenfelt Finance Oy, Managing Partner

EIB

Eevalla on yli 36 vuoden kokemus rahoitusmarkkinoilta. Hän on ollut erilaisissa johtotehtävissä pankeissa ja eläkeyhtiöissä. Ennen Grannenfelt Financea hän työskenteli eläkeyhtiö Elossa vastaten mm. listaamattomista sijoituksista, yritysrahoituksesta ja vaihtoehtoisista sijoituksista. Ennen Eloa hän toimi 11 vuotta Eläke-Fennian sijoitusjohtajana vastaten koko sijoitustoiminnasta. Grannenfelt Finance Oy toimii kasvuyritysten taloudellisena neuvonantajana, ja on tähän mennessä järjestänyt yhteensä yli 100M€ rahoitusta lähes 30:lle yritykselle.