25.1.2017: Tietojärjestelmäprojektin onnistuminen – edellytykset ja kompastuskivet
Aika: 25.01.2017, 08:30-10:30
Paikka: Eteläranta 10, 00130 Helsinki

Luemme ja kuulemme usein mediassa tietojärjestelmäprojektien epäonnistumisesta. Mutta miksi ne niin usein epäonnistuvat? Miten osapuolet voisivat parantaa onnistumisen edellytyksiä?

Tuottavuusaktivisti Reino Myllymäki CxO Professional Oy:stä tiivistää heidän keräämiä kokemuksia toteutuneista kompastuskivistä. Kokeneet tietojärjestelmän toimittaja ja ostaja kertovat oman näkemyksensä onnistumisen edellytyksien varmistamisesta. Lopuksi paneelikeskustelussa osallistujilla on mahdollisuus esittää kiperiä kysymyksiä alustajille. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Projektiyhdistys ry:n kanssa.

Ohjelma

8.00 Aamukahvit ja verkottuminen
8.30 Tilaisuuden avaus: toimitusjohtaja Timo Saros, Projektiyhdistys ry ja toimitusjohtaja Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry

8.40 Miksi tietojärjestelmäprojekti epäonnistuu?
Tutkimustuloksia, havaintoja ja kokemuksia projekteista ja niiden onnistumisen erilaisista näkökulmista
Tuottavuusaktivisti Reino Myllymäki, CxO Professional Oy

9.20 — Tauko —

9.30 Toimittajan näkemys onnistumisen edellytyksistä
Myyntijohtaja Juha Moisio, HiQ Suomi

9.50 Miten ostaja varmistaa onnistumisen?
Teknologiajohtaja Jussi Ahtikari, Virta Ltd.

10.10 Q & A

10.30 Tilaisuuden yhteenveto

Puhujat

reino-myllymaki

Reino Myllymäki

Reino Myllymäki työskentelee tuottavuusaktivistina CxO Professiona Oy:ssä. Hän on tutkinut tietojärjestelmäprojektien onnistumista vuodesta 2009 alkaen ja julkaissut kaksi kirjaa, Miksi tietojärjestelmäprojekti epäonnistuu -kirjan vuonna 2010 ja Onnistunut tietojärjestelmäprojekti -kirjan vuonna 2011. Koulutukseltaan Reino Myllymäki on diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt projektitoimintaa tekevän pörssiyhtiön projektitoimistossa, liiketoiminnan kehitystehtävissä sekä tietohallinnon johtotehtävissä. Vuodesta 2008 alkaen hän on toiminut liikkeenjohdon konsulttina ja mentorina.

jussi-ahtikari

Jussi Ahtikari

Jussi Ahtikari toimii teknologiajohtajana sähköautojen latauksen liiketoimintajärjestelmiä tarjoavassa Liikennevirta Oy:ssä. Hän on työskennellyt IT-alalla noin 20 vuoden ajan sekä palveluiden toimittamisen, ostamisen että liiketoimintayksiköiden johtamisen parissa. Nykyisissä tehtävissä Jussi on keskittynyt ketterän tuotekehityksen johtamiseen nopeasti muuttuvassa ja kasvavassa liiketoimintaympäristössä.

Juha Moisio

Juha Moisio on osallistunut HiQ:n liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen viimeiset 5 vuotta. 2005-2010 Juha toimi osakkaana ja myyntijohtajana FRENDS Technologyssa, jossa pitkät juuret omaava integraatio-ohjelmistoyritys laitettiin uuteen nousuun. HiQ osti FRENDS Technologyn liiketoiminnan 2010 ja sillä matkalla Juha on edelleen vastaten HiQ:n Suomen myynnistä asiakkaiden digitalisaatiota tukevissa hankkeissa.