24.8.2022: Rekrytointi, työsopimukset & etätyö – Mitä työnantajan pitää tietää
Aika: 24.08.2022, 09:00-10:15
Paikka: Online

Ohjelmistoalalla työtä on tehty ajasta ja paikasta riippumatta jo ennen Koronaa. Pandemian myötä etätöihin siirryttiin laajasti, mikä osaltaan vauhditti digitalisaation etenemistä Suomessa.

Myös meidän alallamme työtä tehdään nykyään entistäkin joustavammin. Työnantajilla on etätyöhön liittyen vastuita, velvollisuuksia ja oikeuksia, joista kannattaa olla hyvin perillä. Käymme studiotilaisuudessa ke 24.8. napakasti läpi niistä kaiken olennaisen.

Käsittelemme lisäksi rekrytointia ja siihen liittyvää tiedonkeruuta ennen työsopimuksen tekoa. Tilaisuudessa selviää myös, mitä nykyaikaisten työsopimusten tekemisessä tulee huomioida. Tule siis linjoille ja ota haltuun:

 • Työntekijän etätyö ulkomailla vs. kotimaassa:
  – Mitä eroa työnantajan velvollisuuksien näkökulmasta
 • Etätyön verotus:
  – Kotimaan etätyön verovähennykset ja kustannustenkorvaukset
  – Ulkomaantyön verotusoikeus ja työnantajan verovelvoitteet
 • Rekrytointi & työsopimukset:
  – Tiedonkeruu ennen työsopimuksen tekoa (mitä tietoja saa kerätä & mitä ei ainakaan saa mainita)
  – Mitä nykyaikaisissa työsopimuksissa tulee huomioida

Studiossa päivän aiheita meille avaa työoikeuden kokenut ammattilainen, asianajaja Henna Kinnunen (HPP Asianajotoimisto Oy) ja verotukseen erikoistunut asianajaja Jaakko Klemettilä (HPP Asianajotoimisto Oy).

Tilaisuudessa on varattu aikaa myös yleisön kysymyksille, ja tämä mahdollisuus kannattaa käyttää. Tule siis mukaan valitsemastasi paikasta ja osallistu keskusteluun! Ilmoittautuminen on käynnissä nyt.

Tilaisuus on osa Ohjelmisto- ja e-business ry:n uutta HR-klubia,  jossa pääset sparraamaan laajasti henkilöstöön ja työhyvinvointiin liittyvistä aiheista. 

Studiossa

Henna Kinnunen

Partner @ HPP Asianajotoimisto Oy

HPP Asianajotoimisto Oy:n työoikeuspraktiikan vetäjä, asianajaja Henna Kinnunen on työoikeuden kokenut ammattilainen. Hän on työskennellyt työoikeusasioiden parissa pitkään asianajajana, minkä lisäksi hän on johtanut työoikeustiimiä yhdessä Suomen isoimmista työnantajayrityksistä.

Hennan asian­tun­te­mus kattaa työ­oi­keu­del­li­set asiat laa­ja-alai­ses­ti työsuhteen koko elinkaaren ajalta työsopimuksen solmimisesta eri­lai­siin työ­suh­tei­den ja työ­nan­ta­jan lii­ke­toi­min­nan muu­tos­ti­lan­tei­siin sekä työ­suh­tei­den päät­tä­mi­seen. Hänellä on vankka kokemus työsuhdeliitännäisten riita- ja rikosasioiden hoitamisesta.

Jaakko Klemettilä

Asianajaja, Senior Counsel @ HPP Asianajotoimisto Oy

Jaakko Klemettilä on HPP Asianajotoimisto Oy:n veropraktiikan vetäjä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus verotuksesta niin asianajajana, verokonsulttina, verovirkailijana kuin suuren pörssiyhtiön verojuristina. Jaakko auttaa asiakkaitaan päivittäisissä veroasioissa, veroriidoissa, yrityskauppojen ja omistusjärjestelyjen veroasioissa sekä kansainvälisissä verokysymyksissä. Jaakon suuri missio on puhua veroasioista ymmärrettävällä tavalla.

HPP Asianajotoimisto Oy on iso liikejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto, jonka toimitilat ovat Helsingin keskustassa. HPP Asianajotoimiston palveluksessa on noin 75 juristia ja yhtiön liikevaihto oli vuonna 2021 yli 20 miljoonaa euroa. HPP Asianajotoimisto tarjoaa asiakkailleen laajasti kaikkia yritysjuridiikan palveluita.

Rasmus Roiha

toimitusjohtaja @ Ohjelmisto- ja e-business ry

Tilaisuuden juontaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja, yli 20 vuotta teknologia-alalla vaikuttanut ohjelmistoyrittäjä, Rasmus Roiha.