24.1.2019 Jäsenilta | Ohjelmistorobotiikka
Aika: 24.01.2019, 17:00-21:00
Paikka: Epicenter, Mikonkatu 9, Helsinki

Ohjelmassa:

Tammikuun jäsenillan teemana on Ohjelmistorobotiikka (Robotic Process Automation–RPA) ja asiantuntijoina Digital Workforcen Jukka Virkkunen sekä Knowitin Henri Grönblom. Asiakaspuheenvuoron aiheesta pitää myös OP-ryhmän robotiikan vetäjä, Antero Immonen. Illan aikana käydään läpi muun muassa:

  • miten ohjelmistorobotiikka vaikuttaa tietotyöhön
  • missä ohjelmistorobotiikkaa kannattaa käyttää
  • miten ohjelmistorobotiikan onnistunut käyttöönotto tapahtuu
  • käytännön oppeja ohjelmistorobotiikkatoteutuksista sekä
  • avoimen lähdekoodin tuomia mahdollisuuksia ohjelmistorobotiikalle

Teknologiasta lyhyesti | Ohjelmistorobotiikka on varsin tuore teknologia, jonka avulla automatisoidaan rutiiniprosesseja tietotyössä. Ohjelmistorobotti voi perustua konfiguroituun standardoituun työnkulkuun tai koneoppimisen avulla toteutettuun itseoppivaan ohjelmistoon. Ohjelmistorobotti käyttää erilaisia tietojärjestelmiä samoin kuin normaali käyttäjä (ihminen) tekisi. Sen avulla pystytään automatisoimaan erilaisia tietotyön työnkulkuja (prosesseja). Ohjelmistorobotti voi esimerkiksi syöttää tietoja ERP- järjestelmään, hakea tietoja tietojärjestelmästä, muodostaa raportteja tai yhdistellä tietoa eri tietojärjestelmien välillä kuten ihminenkin tietojärjestelmän käyttäjänä tekisi. Ohjelmistorobotti ei vaadi tietojärjestelmältä erillisiä ohjelmointirajapintoja (API) vaan käyttää järjestelmiä normaalin käyttöliittymän kautta. (LähdeWikipedia)

Asiantuntijaesitysten jälkeen nautitaan Hans Välimäen uuden Penélope-ravintolan tarjoiluista viineineen ja jatketaan juttua. Varaa aika kalenteristasi ja ilmoittaudu mukaan!

Puhujat

Jukka Virkkunen

Partner, Co-Founder at Digital Workforce Service

Digital Workforce Services Oy on kesällä 2015 perustettu nopeasti kasvava tietotyön ohjelmistorobotiikkaan (Robotic Process Automation – RPA) ja keinoälyyn erikoistunut yritys.

Yrityksellä on tällä hetkellä noin 190 henkeä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Digital Workforce on johtavien RPA-ratkaisujen Blue Prismin ja UiPathin sertifioitu kumppani tarjoten älykästä automaatiota pilvipalveluna, konsultointia liiketoimintaprosessien automatisoimiseksi sekä verkkokoulutusta. Digital Workforce on yksi suurimmista itsenäisistä ohjelmistorobotiikan toimittajista Euroopassa.

Jukka Virkkunen on yksi Digital Workforce perustajista ja partnereista. Jukka on toiminut kansainvälisissä IT-yrityksissä 80-luvun lopulta niin myynnin-, markkinoinnin- kuin liikkeenjohdontehtävissä Digitalilla, Fujitsulla, Capgeminillä ja Baswarella. Lisäksi Jukka on mukana Helsingin seudun kauppakamarin ICT-valiokunnassa ja ohjelmistotalo Heeros Oyj:n hallituksessa.

Henri Grönblom

Head of Lead Consulting at Knowit Oy

Knowit on konsultointiyritys, joka luo lisäarvoa asiakkaidensa liiketoiminnalle tarjoamalla digitaalisia ratkaisuja kolmella toisiaan täydentävällä liiketoiminta-alueella: Experience, Insight ja Solutions. Knowitissa yhdistyy design- ja viestintäosaaminen, liikkeenjohdon konsultointiosaaminen ja vahva teknologiaosaaminen. Knowitilla työskentelee yli 2000 työntekijää Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Tanskassa ja Saksassa. Knowit on listattu Tukholman OMX-pörssissä.

Henri Grönblom toimii Knowitilla johtavana asiantuntijana ja konsulttitiimin esimiehenä. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä ja laadunvarmistuksesta sekä niihin liittyvästä automaatiosta. Työssään Henri vastaa Solutions liiketoiminnan palvelujen kehittämisestä ja toimitusten hallinnasta, joihin kuuluvat ohjelmistokehityksen ja laadunvarmistuksen palvelujen lisäksi myös ohjelmistorobotiikan palvelut.

Antero Immonen

Head of Process automation at OP Financial Group