12.9.2018 Jäsenilta: Suuri rekryilta

Tarvitseeko yrityksesi lisää huippuosaajia?

Kun haet huippuosaajia kuten ohjelmistokehittäjiä, teknistä projektipäällikköä tai esim. uutta CTO:ta voit toki yrittää löytää heitä omien kontaktiverkostojen kautta, julkaista työpaikkailmoituksen nettisivuillanne ja kysellä työntekijöiltänne vinkkejä rekrytoitaviin henkilöihin.

Ylläoleva rekrytoinnin malli on hidas, epävarmaa ja aikaavievä.  On vaikeaa erottautua joukosta.

Tarjoamme ratkaisua rekrytoinnin haasteisiin:

Suuri Rekrytointi-ilta! Tilaisuuteen on kutsuttu kaksitoista rekrytoinnin asiantuntijaa, jotka kaikki edustavat erilaisia ratkaisuja huippuosaamisen hankkimiseen.

Alustuksen jälkeen jokainen paikalle kutsutuista rekrytoinnin asiantuntijoista esittelee toimintansa ja tarjontansa tärkeimmät pointit: millaisella mallilla tarjotaan osaajia softayrityksille; onko kyseessä suorarekry, vuokratyövoimaa, headhunting, osaajien tuontia Suomeen (ja mistä päin maailmaa?) vai opiskelijaosaamista; onnistumiset, kustannukset ja miten softayritykset voisivat hyödyntää juuri tätä tarjontaa.

Jokainen rekrytoinnin asiantuntija tarjoaa osaajia jäsenyrityksillemme eri kulmasta: ratkaisuja lyhyen aikavälin tarpeisiin, pitkän aikavälin tarpeisiin, tuleviin strategisiin tarpeisiin, ruuhkahuippujen tarpeita…

Mihin teidän softayritys tarvitsee ratkaisua? Illan aikana esillä olevista olevista rekrytoinnin vaihtoehdoista löytyy varmasti yrityksenne kuhunkin rekrytointitarpeeseen ratkaisu.

Illan alustaa Janne Lindfors Saraselta puheenvuorollaan ”Työnantajamielikuva softaosaajien näkokulmasta”, jossa tullaan käsittelemään kolmea tärkeää pointtia meille ohjelmistoalan yrittäjille:

-mitkä asiat ovat olennaisimpia työnantajamielikuvan kannalta?

-mistä kolmesta asiasta mielikuvan rakentaminen kannattaa aloittaa?

-miten juuri minun yritykseni voisi erottautua joukosta?

Janne Lindfors

CEO Saranen Consulting Oy

Janne Lindfors toimii uusia osaajia kasvualoille kouluttavan Sarasen toimitusjohtajana. Hänellä on pitkä kokemus IT-alan rekrytoinnista, palveluiden myynnistä ja työnantajaimagon kehittämisestä. Sarasen kasvun ohella Janne on sparrannut viime vuosina muita eri vaiheissa olevia kasvuyrityksiä.

Työnantajamielikuva softaosaajien näkokulmasta

Illan aikataulu:

Tervetulokahvit 16.30-17.00
Jäsenillan ohjelma alkaa klo 17.00
Ruokailu + verkostoituminen

Ilmoittaudu

Stefan Heinrichs

Toimitusjohtaja - Academic Work

Stefanilla on 10 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualasta Academic Workin kautta, joista viimeiset 8 vuotta toimitusjohtajana.
Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöalan yritys joka mm. tekee rekrytointeja ja henkilöstövuokrausta, kouluttaa uusia osaajia, ja tukee työnantajakuvan rakentamisessa. Viime vuonna Academic Work työllisti 2000 nuorta ammattilaista asiakasyrityksiin, suurimpana liiketoimintana IT alan tehtävät.

Uusien osaajien kouluttaminen IT alalle 3 kuukaudessa

IT osaajien tarve on suurempi kuin tarjonta ja samaan aikaan IT osaajilta vaaditaan teknologiaosaamisen lisäksi entistä enemmän business ymmärrystä ja kommunikaatiotaitoja. Academic Workin Academy konseptilla löydämme oikeat henkilöt, koulutamme ne kolmessa kuukaudessa, ja välitämme ne asiakkaillemme juniorikonsultteina.

Mikko Armila

Busines Development at Agile Search and CEO at L&CO Value Accelerator

  • 20+ years experience in FMCG, Media & Marketing, Internet & Mobile sectors
  • Strong experience in global business; Procter & Gamble, Gillette, The Swatch Group, 24/7 Media inc., Sonera Zed and Sulake Corporation Ltd. Finlandia Vodka World Wide Ltd.
  • Startup Entrepreneur and Investor
  • FMCG Business Director Procter & Gamble Nordic ( 9+ years)
  • Brand management, Media & Marketing CMO, Sulake Corporation Ltd;  Area Director and Marketing Director Zed Nordic; Global Brand Manager Finlandia Vodka World Wide Ltd
  • Entrepreneur & startup Founder & CEO M2Talent Executive Search

10X kasvu hyödyntämällä In-House rekrytointipalvelun kapasiteetti

Ilkka Lagerström

Operatiivinen johtaja – Barona IT

Ilkalla on yli 13 vuoden kokemus rekrytoinnista ja osaamisen hankinnasta. Tänä päivänä hän vastaa Barona IT:n liiketoiminnoista ja rekrytoinnista. Ilkka on modernin rekrytoinnin ja työNantajamielikuvan fanaatikko sekä edelleen hyvin ”kädet savessa” erilaisissa asiakasprojekteissa ja palveluissa.

Strategiset resursoinnin työkalut kasvun rakentamiseen
– Sisältönä softafirman näkökulmasta työkalupakki tehokkaaseen kasvuun resursoinnin ja rekrytoinnin näkökulmasta.

Miikka Merikanto

Business College Helsinki

Miikka Merikanto vastaa Business College Helsingin Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta. Työssään hän luotsaa Suomen suurinta toisen asteen tieto- ja viestintätekniikan koulutusorganisaatiota palvelemaan paremmin pääkaupunkiseudun liike-elämää.

Junnut duuniin

Erkki Panula

Boyden

Juho Toivola

Devate

Juho is a partner and responsible of recruitment technologies at Devate. Juho has conducted over 1500 in-depth psychological assessments, recruited thousands of people to different organisations, and developed broad expertise in psychometric instruments and measurement. As a recruitment manager in technology company, Juho knows the daily challenges of talent shortage.

Devate – ulkomaisten ohjelmisto-osaajien älykkäät rekrytointi- ja relokaatiopalvelut

Ilpo Järvenpää

ICT Direct Finland Oy

Ilpolla on yli 25 vuoden kokemus kansainvälisissä IT-yrityksissä pääasiassa linjaesimiehenä. Hän on ollut mukana intialaisten IT-osaajien tuomisessa Suomeen jo vuodesta 2001 alkaen. Ilpo on ICT Directin perustaja

Intiasta huippuosaajia suomalaisyrityksiin

Janne Salonen

Osaamisaluepäällikkö - Metropolia

Janne Salonen vastaa tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksesta Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hän on toiminut 20 vuotta ICT-alan asiantuntija- ja johtotehtävissä julkisella ja yksityisellä sektorilla (esimerkiksi Nokia Oyj, Merenkulkuhallitus, Tampereen teknillinen yliopisto). Metropolia Ammattikorkeakoulu on Suomen suurin ja laaja-alaisin tieto- ja viestintätekniikan insinöörien kouluttaja.

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa 300 uutta ohjelmistotekniikan ammattilaista yrityksenne käyttöön

Daniel Rahman

Integrify

Maahanmuuttajista koodareita – JavaScript junnuja valmiina töihin

Daniel Rahman on Integrifyn perustaja ja toimitusjohtaja. Aikaisemmat kokemukset rekrytointiyrityksen ja vastaanottokeskuksen perustamisesta johtivat oivallukseen maahanmuuttajien kouluttamisesta koodareiksi. Integrify kouluttaa lahjakkaista ja motivoituneista maahanmuuttajista koodareita ja ohjaa heidät töihin. Kursseilta valmistuneista 90% ovat töissä ohjelmistokehittäjinä ja tänä vuonna 80 tulevaa koodaria aloittaa koulutuksessa. Koulutuksessa käsitellään mm. modernia JavaScriptia, Reactia ja Nodea. Syyskuussa 2018 valmistuu 30 uutta koodaria jotka ovat innokkaana siirtymässä työelämään.

Tiina Mäkinen

Saranen Consulting Oy

Tiinalla on 12 vuoden kokemus uusien osaajien kasvattamisesta ICT, digimarkkinoinnin – ja liiketoiminnan sekä vaativan asiakaspalvelun aloille. Omassa roolissaan Saranen Consultingilla rekrytoivien koulutusohjelmien liiketoimintavastaavana Tiina on nähnyt miten yritysten kyvystä kasvattaa uutta osaamista kuin myös uudistaa olemassa olevaa osaamista on tullut kriittinen kilpailuetu yrityksille. Sarasen uran aikana Tiina on päässyt tukemaan ICT-alan ja erityisesti ohjelmistoalan yrityksiä mm. ohjelmistokehittäjien, testiautomaatio-osaajien, projektipäälliköiden, data-analytiikan asiantuntijoiden, Salesforce- ja Microsoft -teknologioiden asiantuntijoiden kasvattamisessa. Tiinan mielenkiinnon kohteena on uniikin yrityskulttuurin rakentaminen. Tiina on nauttinut tästä työstä yhdessä muiden saraslaisten kanssa kohta 13 vuotta ja hän sparraa mielellään kanssasi miten yrityksen tärkeimmille voimavaroille, ihmisille & kollegoille kannattaa yhdessä rakentaa parasta työpaikkaa.

Rekrytoiva koulutusohjelma – Tehokas vaihtoehto uusien osaajien kasvattamiseksi

Lue lisää rekrytoinnista

Startup myi Helsingille palvelun, jolla maahanmuuttajia työllistetään koodareiksi - "Suomen kielen taito ei alussa ole maailman oleellisin asia"

Integrify neuvottelee tällä hetkellä muiden Suomen suurien kaupunkien kanssa samanlaisesta palvelusta. Helsingissä pilottihankkeen on tarkoitus alkaa ensi kuussa.

Koodaajapula näkyy epätoivoisinakin rekrytointiyrityksinä - "hilavitkuttimia ja muita etuja" yritetään

Työpaikat Tero Lehto Pula koodaajista, käyttöliittymä- ja ohjelmistosuunnittelijoista sekä muista ohjelmistoammattilaisista on saanut yritykset kokeilemaan monenlaisia rekrytoinnin houkuttimia maksuttomista huveista virvoitusjuomiin ja yritysten osakkeiden jakamiseen. Asiantuntijat uskovat, että tärkeimmät toimivat rekrytointikeinot ovat ihan muita. Ohjelmistoyritysten edunvalvoja Ohjelmistoyrittäjät ry on arvioinut selvityksessään Jyväskylän yliopiston kanssa, että ohjelmistoyritykset ympäri maata palkkaisivat ainakin 8 000 työntekijää lisää.

Junnut duuniin - pitkäkestoisesta harjoittelusta saumattomasti töihin - Ohjelmistoyrittäjät Ry

Pitkäkestoisen osaajatarpeen täyttämiseksi on nyt mahdollista saada motivoitunut harjoittelija yritykseen kasvamaan jopa yli vuoden ajaksi. Ammatillisen koulutuksen vuoden 2018 lakiuudistuksen eli reformin myötä opiskelijat voivat siirtyä tiettyyn ajankohtaan ja kestoon sidotun harjoittelun sijaan työelämään silloin ja niin pitkäksi aikaa, kuin on sopivaa ja tarpeen.