11.12.2019 Työtyytyväisyys urakehityksen eri vaiheissa & yrityksen uudet voimavarat
Aika: 11.12.2019, 14:00-16:30
Paikka: TBA

Ohjelma

Miten erilaisia työntekijöitä voidaan parhaiten tukea urakehityksen eri vaiheissa? Opimme, mitkä ovat erityisesti naisten urakehitykseen liittyviä haasteita ja miten niihin voidaan yrityksessä reagoida paremmin.

Vaativa asiantuntijatyö ja erilaiset hoivavastuut kuormittavat työssä ja muun elämän alueilla eri vaiheissa uraa. Nostamme esiin erityisesti naisten urakehitykseen liittyviä haasteita ja tuomme keskusteluun kysymyksen, kuinka niihin voitaisiin yrityksissä reagoida paremmin.

Käsittelemme myös mentorointia menetelmänä ja esittelemme tapaustutkimuksen ulkomaalaistaustaisille korkeasti koulutetuille naisille suunnatusta mentorointiohjelmasta. Opi tukemaan oikein!

Aikataulu

Klo 14–14.30 Kahvitarjoilu

Klo 14.30–15.15 Työn ja muun elämän yhteensovittaminen asiantuntijanaisten urakehtiyksessä | Marjut Jyrkinen

Klo 15.30–16.15 Mentorointi menetelmänä | Tytti Steel

Klo 16.15–16.30 Q&A

Asiantuntijat

Marjut Jyrkinen

Apulaisprofessori Marjut Jyrkinen toimii Suomen Akatemian Strategisen tutkimusneuvoston rahoittaman WeAll-hankkeen (weallfinland.fi) konsortiojohtajana. Jyrkinen on tutkinut muun muassa iän ja sukupuolen vaikutuksia naisten uraan sekä henkistä väkivaltaa työyhteisöissä.

Tytti Steel

Tytti Steel työskentelee tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa WeAll-tutkimuskonsortiossa. Steel on tutkinut miesvaltaisia työpaikkoja, yli 50-vuotiaiden työllistymistä sekä ulkomaalaistaustaisten pääsyä työelämään. Hän on soveltanut osallistavia tutkimusmenetelmiä ja yhteiskehittämistä osana tutkimusprosessia.