Näin rekrytoit myyjän helposti

Miksi yrityksen kannattaa palkata B2B-myyjä rekrykoulutuksen avulla?

Myyjälle olisi tarvetta, mutta samalla mietit, lisääntyykö myynti oikeasti jos hommaan palkataan uusi ihminen?

Toisaalta virherekrytoinnilla voi olla kauaskantoisia seurauksia, jos tulosta ei tule.

Pro Growth Consulting Oy:n Timo Aittoniemi kertoo kahdessa minuutissa, miksi yrityksen kannattaakin palkata myyjä nimenomaan rekrykoulutuksen kautta. Katso!

Kyllä, olen kiinnostunut palkkaamaan pätevän myyjän

Säästät aikaa ja vaivaa

Sinun ei tarvitse hukata resursseja työlääseen rekrytointiprosessiin, kun rekrytoinnin ammattilaiset löytävät yrityksellesi sen oikean.

Perehdytys tapahtuu vähitellen, mikä on sinun ajankäyttösi kannalta helpompaa. Saat tukea niin perehdytykseen, työsopimusneuvotteluun kuin palkkamallin suunnitteluun.

Ammattilaisen avulla tiimissäsi on jo keväällä nykyajan myynti- ja markkinointiosaamisella varustettu energiapakkaus, joka on valmis tarttumaan toimeen!

Vältät kalliit riskit

Myyjän palkkaaminen voi olla yritykselle riski, jos kaivattuja tuloksia ei tulekaan. Avaintekijöitä onnistuneessa rekrytointiprosessissa on paitsi sopivan henkilön löytäminen, myös perehdys, johon ei aina ole irrottaa muualla tarvittavia resursseja. Rekrykoulutus on helppo tapa myyjän rekrytointiin. Sen avulla vältät rekrytointiin liittyvät kalliit riskit.

Tässä vaiheessa rekrykoulutukseen ilmoittautuminen ei sido sinua vielä mihinkään. Sitoudut ohjelmaan vasta, kun olet haastatellut sinulle valitsemamme kandidaatit ja valinnut heistä jonkun. Kannattaa siis vinkata nyt meille, jos myyjän rekrytoiminen on ajankohtaista – laitamme verkot vesille puolestasi!

Ohjelmisto- ja e-business ry ja Pro Growth Consulting Oy järjestävät rekrytoivan koulutuksen jo kahdeksatta kertaa. Yli 100 mukana ollutta yritystä on napannut koulutuksesta joukkoihinsa muun muassa:

✅ toimitusjohtajan ✅ myyntijohtajan ✅ myyntipäällikön ✅ asiakkuuspäällikön ✅ ratkaisumyyjän ✅ teknisen myyjän
✅ projektipäällikön ✅ markkinointijohtajan ✅ markkinointipäällikön ✅ Account Managerin ✅ Sales Managerin ja
✅ Chief Growth Officerin

Säästät aikaa ja vaivaa, kun me etsimme sinulle oikean henkilön ja haastattelut järjestetään puolestasi. Voit luottaa siihen, että henkilö on ammattitaitoinen ja hallitsee nykyaikaisen ratkaisumyynnin menetelmät, sillä me päivitämme hänen osaamisensa kuukauden tehokoulutuksessa. Varmistut uuden osaajan taidoista ja siitä, että rekrykandidaattinne on varmasti oikea ihminen kyseiseen tehtävään juuri teidän yrityksessänne, kun pääset tutustumaan henkilöön 2 kuukauden työssäoppimisjakson aikana. Miltä kuulostaa?

Kyllä, olen kiinnostunut palkkaamaan pätevän myyjän

Onnistuneita kokemuksia

Mainio konsepti: kerroimme tarpeemme, ja meille mätsättiin parit lyhyet haastattelut sitoumuksetta. Toinen haastatelluista vastasi hyvin tarpeitamme ja kansainvälistymisemme sai uutta vauhtia!
Jonne Hellgren, CEO & CO-founderRePack Oy
”Meillä oli tarve löytää myynnin ja markkinoinnin osaaja. Tämä oli uskomattoman kätevä ja helppo tapa! Suosittelen ohjelmaa lämpimästi. Aloituskustannus on maltillinen, ja harjoittelujakson aikana saa hyvän kuvan henkilön sopimisesta teidän organisaatioon.”
Peik Åström, toimitusjohtajaCSIT Finland

”Olen saanut monta asiaa omilta harteiltani pois, ja se on iso helpotus.”
Lue lisää Laihin kokemuksesta

Jarno Laihi, toimitusjohtajaNerdyNet
Osallistuminen tähän ohjelmaan teki rekrytoinnista meille todella helppoa. Pro Growthilla tehtiin taustatyö huolella ja he tiesivät siksi tarkkaan, millaista osaajaa etsimme. Aikaa ei kulunut turhiin haastatteluihin, vaan löysimme nopeasti Business Area Managerin tehtävään sellaisen kovan tason ammattilaisen, jota olimme etsimässä.
Jouko Kukko, CEO, Partner,Riihisoft Oy

Yli 100 mukana ollutta yritystä

Rekrykoulutuksessa on ollut mukana jo yli 100 yritystä, kuten:

ADA Drive, Apix Messaging, Applixure, Appmill, Avoin Systems / Web-veistämö, Codemen, Communication Pro, CSIT Finland, Cuckoo Networks, DB Pro Oy, Deltagon Group, Deveo, Dilaw Asianajotoimisto, Easywhistle, e-IT, EverTech, Finnish Net Solutions, FusionLayer, Genisys, Go Experience, Good Sign, Gordion-talousohjaus, Granite Partners, Heeros, Infobuild, Infoglove Services, Innotect, Integral, INTO Terveys, Intunex, Islet Group, Iwa Labs, JHD Productions, Justin Group, Kvaliteam, Kwork Innovaatiot, LAURA Rekrytointi, Loginets, Loomis Value Solutions, Loyalistic, M.A.D., Masters Brainwork, mcare pro Oy, Mobiilimarkkinointi Routa, Molnix, Mtech Digital Solutions, MunJob, Mysteerio, Nerdynet, NOMO Technologies, NSF Telecom, Osaango, Pilvi Cloud Company, Privaon, Procountor Oy, Promentor Solutions, Rajasoft, Rohea, S-Code, SCM Best, Service-Flow, Setera International, Sininen Meteoriitti, Skhole, Springvest, Sujuwa, Surveypal, Taimer, Talenom, Teconer, TietoPiiri, Trafore, Ultrahack, Unicom Consulting, Weasel Software, Webropol, Web-veistämö, Wellmo & Woolman.

Kyllä, olen kiinnostunut palkkaamaan pätevän myyjän

Käytännön asiat yritykselle

Rekrytoivan ohjelman ELY-tuettu hinta yritykselle on 1728 € (+ alv) / rekrytoitava henkilö.

Osallistumismaksu veloitetaan vasta, kun yritys on löytänyt sopivan henkilön ja ohjelma on virallisesti käynnistynyt (lokakuussa 2022). Rekrytoivaan ohjelmaan saa myös osallistua pk-yritys, joka ei vielä ole Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsen. Valmentajana toimii Pro Growth Consulting Oy ja yhteistyökumppanina Ohjelmisto- ja e-business ry. Koulutusohjelma järjestetään ELY-keskuksen tuella ja ELY-keskus pidättää oikeuden hyväksyä tai olla hyväksymättä yritystä koulutusohjelmaan.

Ohjelman aikataulu & tärkeitä päivämääriä:

Yritysten ilmoittautumisaika päättyy 12.8.2022
Opiskelijoiden ja yritysten mätsäys 23.8.–2.9.2022
Työhaastattelut 5.9.–21.9.2022
Koulutus & Työharjoittelu yrityksessä 30.9.2022–30.12.2022
Yrittäjien valmennuspäivä 26.9.2022
Rekrytoivan ohjelman päättäjäiset 29.12.2022
Työsopimuksen teko 2.1.2023

Tuleva myyjäsi on valmis tarttumaan toimeen heti

Pro Growthin ammattilaiset päivittävät myyjäkandidaattien myynti- ja markkinointitaidot vastaamaan osallistuvien yritysten tarpeisiin. Koulutusohjelmassa käydään läpi myynnin ja markkinoinnin suunnitteluun, toteutukseen, seurantaan ja johtamiseen liittyvät oleellisimmat asiat. Ote on vahvasti käytännöllinen – opetuspäiviä tulee lokakuusta joulukuulle noin päivän viikossa, ja lopun ajan kandidaatti tekee yrityksessäsi työssäoppimisjaksoa. Yrityksellesi tämä toimintatapa on edullinen, sillä sinulla on aikaa pohtia rekrytointia ohjelman päättymiseen asti. Tavoitteena on, että tuleva myynnin vahvistus on hyvin valmistettu niin myynnin ja markkinoinnin osaamisen kuin yrityksesi käytäntöjen suhteen mahdollisen työsuhteen alkaessa.

Kyllä, olen kiinnostunut palkkaamaan pätevän myyjän

Näin onnistut myyjän rekrytoinnissa

Mitkä ovat myyjän tärkeimmät ominaisuudet ohjelmistoalalla? Entä mitkä ovat tyypilliset myyjän perehdytyksen haasteet? Rekrykoulutus vs. avoin haku? Mitä mieltä takuupalkasta?

Ohjelmisto- ja e-business ry:n Rasmus Roiha ja Pro Growth Consulting Oy:n Timo Aittoniemi vastaavat olennaisiin kysymyksiin myyjän palkkaamisesta. Katso!

Myyjän osaamisesta vastaavat ammattilaiset

4

Timo Aittoniemi, ohjelman pääkouluttaja

Myynnin parhaat käytännöt

Oula Hyle

Oula Hyle

Koulutuksen projektivastaava

2

Sari Aapola

KV-markkinoinnin suunnittelu & johtaminen

3

Antti Pietilä

Markkinoinnin automaatio

5

Jarno Wuorisalo

Hakukonenäkyvyys

Usein kysyttyä

Mitä, jos tarjoamistanne kandidaateista kukaan ei ole mielestäni sopiva?

Siinä tapauksessa ei tapahdu mitään muuta kuin, että joudut etsimään myyjän jotakin toista kautta. Se, että olet ilmoittanut mukaan ja haastatellut kauttamme löytyneitä henkilöitä ei vielä sido sinua mihinkään.

Missä vaiheessa ilmoittautumisestani tulee sitova?

Vasta silloin, kun olet valinnut jonkun haastattelemistasi hakijoista. Tämä tapahtuu lokakuussa.

Mistä hakijat tähän ohjelmaan tulevat?

Tähän ohjelmaan voivat hakea työttömät työnhakijat ja toistaiseksi lomautetut, sillä ohjelma toteutetaan yhteistyössä työ- ja elinkeinoviranomaisten kanssa. Hakemuksia saamme yleensä lähemmäs sata, ja joukossa on aina kovan luokan ammattilaisia, jotka ovat erittäin motivoituneita ottamaan uusia haasteita vastaan. 

Saanko valita itse kaikista hakijoista sopivimman?

Olemme vuosien varrella oppineet, että haastatteluvaihe toimii parhaiten, kun me käymme kaikki hakemukset läpi, pyydämme tarvittaessa lisää tietoa ja järjestämme teille haastattelun muutaman mielestämme parhaiten kriteerinne täyttävän kandidaatin kanssa. Meillä mätsäämisen hoitaa Timo Aittoniemi ja saamme paljon kiitosta juuri hyvin onnistuneista mätseistä. Tällä menetelmällä säästämme teiltä aikaa ja vaivaa, mutta pääsemme hyvään lopputulokseen.

Mistä te tiedätte, minkälaista henkilöä me etsimme?

Kun ilmoitat meille, että olet kiinnostunut etsimään työntekijää tämän ohjelman kautta, pyydämme sinua täyttämään kyselyn, jonka avulla selvitämme osaamistarpeenne. Tarvittaessa pyydämme vielä tarkennuksia vaikka puhelimitse.

Koska tätä kautta löydetty henkilö on meillä töissä?

Valitsemasi henkilö voi ryhtyä pikkuhiljaa perehtymään heti ohjelman käynnistyessä, mutta ohjelman alkupuoli on periaatteessa varattu myyntikoulutukselle. Lokakuussa henkilö tulee teille oppimaan lisää työssä, eli siitä lähtien hän on täysipäiväisesti teillä. Työssäoppiminen ja koko ohjelma päättyy tammikuussa, jonka jälkeen henkilö voi jatkaa teillä työsuhteessa.

Missä vaiheessa ryhdymme maksamaan palkkaa valitsemallemme henkilölle?

Palkanmaksu alkaa siitä, kun teette kandidaatin kanssa työsopimuksen. Yleensä tämä tapahtuu ohjelman päätyttyä. Siihen asti rekrykandidaatti saa työttömyysetuutta.

Mitä jos työssäoppimisen aikana huomaan, että henkilö ei olekaan sopiva?

Pyrimme siihen, että tällaisia yllätyksiä ei tule, mutta jos näin käy, teidän ei ole pakko palkata rekrykandidaattia. Siinä tapauksessa hän jatkaa työn etsimistä omalla tahollaan. 

Mitä, jos yrityksen taloudellinen tilanne muuttuu niin, että palkkaaminen osoittautuu mahdottomaksi?

Pyrimme käymään kanssanne läpi palkkaamisen edellytykset ennen lopullista sitoutumista ohjelmaan, mutta jos tilanteeseen tulee yllättävä muutos matkan varrella, teidän ei ole pakko palkata rekrykandidaattia.

Kyllä, olen kiinnostunut palkkaamaan pätevän myyjän!

Jos B2B-myyjän palkkaaminen on sinulle ajankohtaista ja kiinnostuit rekrytoivan koulutusohjelman mahdollisuuksista, lähetä meille yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin jutellaan lisää. Otamme sinuun yhteyttä pian!

Yhteistyössä:

Rekrykoulutus on työvoimakoulutusta, ja se toteutetaan yhteistyössä Pro Growth Consulting Oy:n, Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa. ELY-keskus tukee mukaan valitsemiensa yritysten osallistumista ohjelmaan ja opiskelijat valitaan yhteistyössä TE-toimiston kanssa.