Luotettavaa toimintaa -laatumerkki

Ohjelmisto- ja e-business ry on yhdessä kuluttajaviranomaisten kanssa julkaissut Luotettavaa toimintaa -laatumerkin, jonka tavoitteena on herättää luottamusta verkkokauppojen kuluttaja-asiakkaissa. Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenenä sinulla on oikeus olla mukana luomassa vastuullisempaa verkkokauppayhteisöä.
Hae laatumerkkiä

Laatumerkki

Saat sähköpostitse listauksen asioista, joita luotettava toiminta edellyttää ja pääset itse ensin arvioimaan toimintaasi. Kun sinusta tuntuu, että toiminta on sääntöjen mukaista, kerro siitä meille, niin teemme tarvittavat tarkistukset ja saat Luotettavaa toimintaa -laatumerkin. Jos haluat kysyä lisää laatumerkkiasioista, ota yhteys tero@ohjelmistoebusiness.fi.

Laatumerkin saava yritys sitoutuu luotettavan toiminnan sääntöihin, jotka pohjautuvat niin lainsäädäntöön kuin hyvän liiketoiminnan periaatteisiin. Säännöt toimivat myös hyvänä apuna verkkokauppiaalle mm. toimitus- ja palautusehtojen laadinnassa. Laatumerkin saaminen edellyttää Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenyyden lisäksi sitoutumista Luotettavaa toimintaa -sääntöihin.

Mikäli et ole vielä Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsen, ja olet kiinnostunut laatumerkistä, lue lisää Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenyydestä täältä.

LaatumerkkisäännötLaatumerkkikaupatKatso esittelyvideo

Eurooppalainen laatumerkki

​Ecommerce Europen julkaisi eurooppalaisen verkkokaupan laatumerkin, jonka tarkoituksena on lisätä luottamusta rajat ylittävää verkkokauppaa kohtaan. Eurooppalaiseen laatiumerkkiin ovat automaattisesti oikeutettuja kaikki Verkkoteollisuuden Luotettavaa toimintaa -laatumerkin haltijat.
Lue lisää

Mikäli sinulle on jo myönnetty Luotettavaa toimintaa -laatumerkki, pyydä osoitteesta tero@ohjelmistoebusiness.fi myös materiaalit koskien Ecommerce Europen Eurooppalaista laatumerkkiä, niin saat merkin sivuillesi.​

What does the Ecommerce Europe Trustmark stand for? 
The main goal of this trustmark is to foster more consumer trust in cross-border online purchases. The increase of consumer trust through the Ecommerce Europe Trustmark will be stimulated through:

  • a common set of rules in all countries;
  • clear communication on Terms of Engagement;
  • better protection for consumers and merchants;
  • European complaints handling in case of disputes.

The Ecommerce Europe Trustmark has a clear and recognizable label. One click on the label leads to the certificate with the Ecommerce Europe Code of Conduct and a clear explanation of the consumer’s rights and the merchant’s commitments.

Laatumerkkihakemus

Laatumerkki voidaan myöntää vain Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenille. Tutustu Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenyyteen ja liity jäseneksi nyt.
Olethan tutustunut Laatumerkkisääntöihin?