Koodikummi – Lisää koodareita Suomeen!

Mahdollista 10 lapselle lukukausi Tiedekoulussa

Innosta tyttöjä ohjelmoinnin pariin

Vaikuta lasten & nuorten tulevaisuuteen

Auta ratkaisemaan osaajapulaa

Sijoita tulevaisuuteen – Tule Koodikummiksi

Ohjelmisto- ja e-business ry:n ja Tiedekoulun Koodikummi-ohjelma on teko osaajapulan ratkaisemiseksi sekä tyttöjen ja naisten kannustamiseksi ohjelmoinnin, teknologian ja tekniikan pariin.

Jäsenyrityksillemme Koodikummi-yhteistyö on vaikuttamisen paikka. Se on erinomainen tilaisuus varmistaa lapsen tai nuoren harrastustoimintaan osallistuminen ja ohjelmointiosaamisen kehittäminen jo varhaisessa vaiheessa.

Ohjelmointi- ja robotiikkaosaamiseen panostaminen ovat sijoitus lapsen ja nuoren tulevaisuuteen. Varhain aloitettuna harrastuneisuus innostaa lapsia matematiikan, kemian, fysiikan, tekniikan ja luonnontieteiden opiskeluun koulussa sekä vaikuttaa myöhemmin alan valintaan.

Maksullinen, pitkäjänteinen harrastustoiminta ei kuitenkaan ole kaikille lapsille itsestäänselvyys. Vaikka kiinnostusta ohjelmoinnin pariin olisi, osaamisen kehittäminen ei välttämättä ole lapselle mahdollista esimerkiksi perheen taloudellisen tilanteen takia. Tässä yritykselläsi on tilaisuus auttaa!

Osallistumalla Koodikummi-ohjelmaan yrityksesi mahdollistaa kymmenelle lapselle osallistumisen ohjelmointi- tai robotiikka-ryhmään yhdeksi lukukaudeksi valitsemallanne paikkakunnalla. Yrityksesi voi myös sponsoroida 10 tytön alkeisohjelmistoryhmää, ja innostaa näin alallamme edelleen vähemmistössä olevia naisia koodauksen pariin jo pienestä pitäen. Tule mukaan!

Tiedekoulussa kasvaa tulevaisuuden koodareita

Koodikummi-ohjelman toteuttavat Ohjelmisto- ja e-business ry & Tiedekoulu

Tiedekoulu (Suomen Tiedekoulu Oy) järjestää ohjelmoinnin opetusta 28 eri toimipisteessä 15 paikkakunnalla ympäri Suomea. Tiedekoulun kolme oppimispolkua – Robotiikka, Ohjelmointi sekä Luonnontieteet – perustuvat pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen opetussuunnitelmaan.

Tiedekoulun toiminnan tavoitteena on olla mukana kouluttamassa tulevaisuuden koodareita, insinöörejä sekä tutkijoita, sillä kiinnostus tieteeseen ja teknologiaan on heräteltävä mahdollisimman varhain. Tutkimalla, yrittämällä, erehtymällä ja ratkomalla ongelmia lapsi oppii soveltamaan oppimaansa käytännössä sekä kehittämään ja keksimään uutta!

Tiedekoulun ryhmissä aloittavat lapset ovat tyypillisesti 4–9-vuotiaita, mutta alkeisryhmiä löytyy 14-vuotiaaksi asti. Tiedekoulun ryhmät on suunnattu 4–16-vuotiaille lapsille ja nuorille ja ohjelmoinnin opiskelu 7–16-vuotiaille.

Ohjelmoinnin opiskelusta Tiedekoulussa:

Ohjelmoinnin opiskelu aloitetaan visuaalisella ohjelmointialustalla (Scratch sekä micro:bit)
Perustason jälkeen lapset ja nuoret aloittavat tekstuaalisen ohjelmoinnin opiskelun
Ohjelmoinnin opetuksessa käytetään seuraavia ohjelmointikieliä: Python, HTML, JavaScript, C# ja pelimoottoreina Pygame kirjastot ja Unity
Lisäksi ohjelmoinnin IoT-ryhmissä opitaan elektroniikan perusteet ja opiskellaan ohjelmoimaan Arduino-alustalla sekä tehdään omia projekteja käyttäen mm. Rasberry Pi:tä tai micro:bit-laitteita

Mitä koodikummius on käytännössä?

Osallistumalla Koodikummi-ohjelmaan yrityksesi mahdollistaa kymmenelle lapselle osallistumisen Tiedekoulun ohjelmointi- tai robotiikka-ryhmään yhdeksi lukukaudeksi valitsemallanne paikkakunnalla. Yrityksesi on myös mahdollista olla Koodikummi kymmenen tytön alkeisohjelmointiryhmälle.

Tavoitteena on, että Koodikummi-yritykset osallistuvat kampanjaan pitkäjänteisesti ja mahdollistavat näin myös lasten ja nuorten pitkäjänteisen osaamisen kehittämisen.

Osallistumismaksu on yrityksellesi 2000 € + alv 24%.

Mitä Koodikummi-yritys saa?

Yrityksesi saa käyttöönsä Koodikummi-logon
Yrityksesi listataan halutessasi Tiedekoulun Koodikummi-sivulla
Yksi Koodikummi-yritys esitellään Tiedekoulun somekanavissa kerran kuukaudessa
Koodikummi-yritys voi halutessaan järjestää yritysvierailun, jossa lapset ja nuoret pääsevät konkreettisesti näkemään millaista työ ohjelmoinnin, teknologian tai tekniikan parissa voi olla.
Yrityksesi edustajan on mahdollista tulla mukaan seuraamaan Teknokummi-lasten oppituntia Tiedekoululla
Koodikummi-yritys saa valita, mille paikkakunnalle tai kaupunginosaan sponsorointi kohdistetaan (löydät listan ilmoittautumislomakkelta)

Kyllä, haluan koodikummiksi!

Kiinnostaako Koodikummi-yhteistyö?
Jätä meille yhteydenottopyyntö tai ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella.
Otamme sinuun yhteyttä pian ja kerromme käytännön asioista lisää!