Fair Play – Digiajan pelisäännöt -työryhmä

Työryhmän tehtävänä on edistää digitalisaation hyötyä yrityksille, julkisille toimijoille, yhteisöille ja kansalaisille reiluja pelisääntöjä kehittämällä.

Ilmoittaudu työryhmään

Työryhmän seuraavan tapaamisen aiheena julkisten hankintojen kehittäminen

Fair Play – Digialan pelisäännöt -työryhmä kokoontuu seuraavan kerran 31.3. aiheenaan julkiset hankinnat.

Mukana Hansel Oy:stä Marjut Sood (kategoriapäällikkö, Asiantuntijapalvelut ja Ohjelmistot) ja Kalle Hietaranta (yksikönpäällikkö, Tietohallinnon hankinnat).

Tapaamisessa keskustellaan avoimesti julkisista hankinnoist. Aiheinamme:

* Mitä hyvää, mitä kehitettävää ja erityisesti, mihin suuntaan julkiset hankinnat  tulevaisuudessa kehittyvät

* IT-alan tulevat kilpailutukset

Tilaisuudessa noudatetaan Chatham House -sääntöä.

Tavoitteena avoimesti toimiva digiajan markkina

Julkiset tarpeet ja markkinaehtoinen kehittäminen takaavat kaikille suomalaisille parhaat sähköiset palvelut. Näin ei kuitenkaan aina ole, vaan valtio kehittää julkisia palveluja myös markkinaehtoisten palvelujen rinnalle ja jopa niitä blokaten.

Fair Play – Digiajan pelisäännöt -työryhmän tehtävänä on edistää tervettä digitalisaatiota. Työryhmä ajaa avoimesti toimivaa digiajan markkinaa yrityksille ja tuo esiin sen etuja julkishallinnon ja kansalaisten näkökulmasta. Keskeistä on sekä Digiajan innovaatioiden, osaamisen ja palvelumarkkinoiden että digialan startup-, yrittäjä- ja yritystoiminnan edistäminen. Tavoitteena on kaikille hyvät ja yhtäläiset mahdollisuudet menestyä kilpailussa.

Työryhmä käsittelee yhteiskunnan toimintoja, jotka ovat tai joiden tulisi olla markkinaehtoisia. Työryhmä seuraa alan kehitystä ja lainsäädäntöä, tekee niihin liittyviä aloitteita ja esityksiä, valmistelee lausuntoja sekä tekee tarvittaessa julkisia kannanottoja.

Vastaavat:

  • Aimo Maanvilja, puheenjohtaja
  • Petri Aukia, Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen edustaja

Mukaan työryhmään?

Haluatko tulla mukaan työryhmään? Ilmoita kiinnostuksestasi täyttämällä ja lähettämällä sivulla oleva lomake. Työryhmään valitut pyydetään koolle erillisellä kutsulla.