Fair Play -työryhmä

Software Finland ry:n Fair play -työryhmä kehittää aktiivisesti reiluja digiajan pelisääntöjä, joiden avulla edistetään digitalisaation hyötyä niin yrityksille ja julkisille toimijoille kuin yhteisöille ja kansalaisille. Tutustu lisää!


Software Finlandin Fair Play -työryhmä ajaa avoimesti toimivaa digiajan markkinaa yrityksille, ja tuo esiin sen etuja niin julkishallinnon kuin kansalaisten näkökulmasta. Keskeistä tekemisessämme on sekä digiajan innovaatioiden, osaamisen ja palvelumarkkinoiden että digialan startup-, yrittäjä- ja yritystoiminnan edistäminen.

Tavoitteena on kaikille ohjelmistoyrityksille hyvät ja yhtäläiset mahdollisuudet menestyä kilpailussa. Työryhmämme käsittelee yhteiskunnan toimintoja, jotka ovat tai joiden tulisi olla markkinaehtoisia. Seuraamme alan kehitystä ja lainsäädäntöä, teemme niihin liittyviä aloitteita ja esityksiä, valmistelemme lausuntoja sekä teemme tarvittaessa julkisia kannanottoja. Vuonna 2024 vaikutamme muun muassa seuraavissa hankkeissa:

Lausuntomme julkisuuslain ajantasaistamisesta

Pidämme myönteisenä julkisuuslain uudistusta, jonka tavoitteena on avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisääminen yhteiskunnassa. Uudistuksen myötä lainsäädännön tulisi vastata nykyajan vaatimuksiin ja edistää avoimuutta myös ohjelmistoalalla, joka on yhä enenevässä määrin osa julkisia toimintoja. On tärkeää, että inhouse-yhtiöt määritellään selkeästi julkisuuslain piiriin kuuluviksi, jotta ne toimivat läpinäkyvästi ja kilpailuneutraalisti.

Lausuntomme Suomen digikompassista

Suomen Digikompassin on tarkoitus auttaa digitalisaatiokehityksen kannalta keskeisten hankkeiden priorisoinnissa. Digikompassi on osa Euroopan unionin digitaalistrategiaa, jonka tavoitteena on valjastaa digitalisaatio palvelemaan ihmisiä ja yrityksiä. Lisäksi se tukee tavoitetta tehdä Euroopasta ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. Fair Play -työryhmämme on ollut mukana työstämässä kompassiin ohjelmistoalan näkökulmia.

Mukana Fair Play -työryhmässä 2024

Fair Play työryhmässä vaikuttavat:

Tule edistämään tervettä digitalisaatiota

Oletko kiinnostunut toimimaan yhdistyksen Fair Play -työryhmässä? Ota yhteyttä tällä lomakkeella ja jatketaan juttua! Työryhmään valitut pyydetään koolle erillisellä kutsulla.

Tulevat tapahtumat

Mitä uutta tulossa? Tutustu ajankohtaisiin koulutuksiin ja muihin tapahtumiin.
Ohjelmat & klubit